BoerenBOB blijkt tóch 1 aprilgrap

1 april 2017 om 14:51
nl
Toegegeven: Omroep Brabant is er ingetuind. Maar we hadden wel tig keer gevraagd of het een 1 aprilgrap was. De BoerenBOB blijkt geen nieuwe manier van veilig thuiskomen na een avondje stappen, maar een 1 aprilgrap van de Katholieke Plattelands Jongeren (KPJ) en NUL Verkeersdoden Brabant.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

De grap had wel een serieuze ondertoon: op een ludieke manier aandacht vragen voor en het vooraf laten nadenken over het veilig thuiskomen na een avondje stappen. Dat is gelukt. Het bericht werd gretig gedeeld op Facebook en vrolijk getwitterd. “Gezien de vele reacties is dat met deze grap op een leuke manier gelukt”, schrijft gedeputeerde Christophe van der Maat in een persbericht van de initiatiefnemers waarin zij de grap opbiechten.

'Nee'
De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat de redacteur van dienst afgelopen week enkele keren heeft gevraagd of het initiatief geen 1 aprilgrap betrof. Een vraag die telkenmale met ‘nee’ werd beantwoord. 

De BoerenBOB zou een initiatief van de vereniging Katholieke Plattelandsjongeren (KPJ) Brabant en NUL Verkeersdoden Brabant zijn. Jongeren drinken tijdens feestjes van de KPJ graag een biertje, maar moeten lang terug fietsen naar huis. De bedoeling van de grap was om jongeren vooraf te laten nadenken hoe zij weer veilig thuiskomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.