PSV na winst op Sparta eindelijk weer tweede in Eredivisie

1 april 2017 om 23:40 • Aangepast 21 november 2020 om 02:21
PSV heeft in de eredivisie revanche genomen op Sparta. In oktober liet de ploeg van trainer Phillip Cocu zich in het bekertoernooi nog verrassen door de Rotterdammers (3-1). Zaterdag had PSV in de competitie aan één helft genoeg om een overwinning te boeken: 0-2.
Profielfoto van Christel van der Meer
Christel van der Meer

Door de zege staat PSV voor het eerst sinds maanden weer in de top twee van de eredivisie. De regerend landskampioen heeft nu één punt meer dan Ajax, dat zondag koploper Feyenoord in de ArenA ontvangt. PSV heeft na de winterstop tien van de elf duels gewonnen. Alleen Feyenoord was eind februari te sterk.

ZIE OOK: Eindelijk weer goal en basisplaats voor Jürgen Locadia bij PSV, maar 'er had meer ingezeten'

Locadia terug in de basis
Naast die zege en de tweede plek, had PSV zaterdag nog wat te vieren. Jürgen Locadia maakte zijn rentree in het basisteam. De aanvaller liep eind augustus eerst een liesblessure op en kreeg aan het einde van zijn revalidatietraject te maken met een knieblessure, waarvoor een kijkoperatie noodzakelijk was. In februari maakte Locadia zijn rentree en zaterdag was hij voor het eerst weer basisspeler, wat ten koste ging van de Uruguayaan Gastón Pereiro.

Ook middenvelder Jorrit Hendrix mocht weer eens vanaf het begin meedoen, omdat Andrés Guardado nog niet fit genoeg was voor een basisplek. Locadia was bij zijn terugkeer direct trefzeker. De 23-jarige speler schoot halverwege de eerste helft de bal met een strak en laag schot achter keeper Roy Kortsmit. Locadia scoorde in de kampioenswedstrijd tegen PEC Zwolle, op 8 mei vorig jaar, voor het laatst in de eredivisie.

Vijfde voor Van Ginkel
Na een fout in de verdediging bij Sparta van Rick van Drongelen, verdubbelde Marco van Ginkel kort voor rust de voorsprong. De middenvelder reageerde alert na balverlies, omspeelde de doelman en kon de bal rustig in het doel schieten. Voor de huurling van Chelsea was het zijn vijfde doelpunt dit seizoen.

Met die marge was het duel in Rotterdam gespeeld. Sparta was niet bij machte de spanning in de tweede helft nog terug te brengen, en ook PSV scoorde niet meer.