Eindelijk weer goal en basisplaats voor Jürgen Locadia bij PSV, maar 'er had meer ingezeten' - Omroep Brabant

Eindelijk weer goal en basisplaats voor Jürgen Locadia bij PSV, maar 'er had meer ingezeten'

2 april 2017 om 01:03 • Aangepast 21 november 2020 om 02:20
nl
Een doelpunt van Jürgen Locadia brak de ban bij Sparta-PSV. Tot halverwege de eerste helft was het een gelijkopgaande wedstrijd, maar na de openingstreffer had PSV nauwelijks meer problemen met de Rotterdammers. Marco van Ginkel wist vlak voor rust nogmaals te scoren, zodat de uiteindelijke 0-2 overwinning dan ook verdiend en betrekkelijk eenvoudig was.
Profielfoto van Paul Post
Geschreven door
Paul Post

Voor Locadia was het een mooie avond. Want na een maandenlange revalidatie had hij voor het eerst weer een basisplaats en scoorde hij voor het eerst weer. Toch was hij na afloop niet euforisch.

ZIE OOK: PSV na winst op Sparta eindelijk weer tweede in Eredivisie

"We hebben gewonnen en daar gaat het om. Maar voor mijn gevoel had er persoonlijk nog wel wat meer ingezeten. Ik had nog twee goede kansen, een vrije trap die er in had gekund en een bal op de paal. Ik had ook nog een tweede kunnen maken."

Verrassende basisplaats
De basisplaats voor Locadia was voor velen een verrassing. Ook voor de spits zelf, die collega Gastón Perreiro daardoor naar de reservebank verwees. "Ik had het ook niet verwacht. Ik zag m'n naam op de opstelling staan en toen schrok ik wel een beetje. Want dat was toch alweer zeven maanden geleden. Ik heb het redelijk gedaan, maar ik moet nog wat ritme opdoen, maar dat lijkt me normaal."

Wachten op privacy instellingen...

Ajax moet winnen van Feyenoord
En dan is de blik op het restant van het seizoen. PSV heeft nog zes wedstrijden te gaan, maar zal bovenal nieuwsgierig zijn hoe Ajax-Feyenoord gaat aflopen.

Locadia: "Het zal mooi zijn als Ajax gaat winnen. Dan is het verschil met Feyenoord nog vijf punten en dan kan het nog spannend worden. Zeker omdat we het verschil met Ajax zelf kunnen goedmaken. Wint Feyenoord van Ajax dan is de landstitel niet meer mogelijk en moeten we vol voor de tweede plaats gaan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.