'We hebben te weinig gecreëerd', nederlaag Willem II is volgens Peters en Falkenburg terecht - Omroep Brabant

'We hebben te weinig gecreëerd', nederlaag Willem II is volgens Peters en Falkenburg terecht

2 april 2017 om 01:49
nl
Willem II kon tegen FC Utrecht geen enkele vuist maken en dus stapten de Tilburgers weer met lege handen de bus in. De spelers hadden een simpele verklaring voor de 2-0 nederlaag: de tegenstander was simpelweg beter. "We hebben van een beter FC Utrecht verloren. Ze hebben goed gespeeld, zij hadden recht op de overwinning", was de analyse van Erik Falkenburg. "FC Utrecht is een goede ploeg, met een goed idee. Ze staan niet voor niets vierde. Wij konden maar gedeeltelijk mee", vult aanvoerder Jordens Peters aan.
Profielfoto van Job van der Zon
Geschreven door
Job van der Zon

De Utrechters waren negentig minuten lang de betere partij, ook al opereerde het na een stormachtige beginfase in een trager tempo. Maar Falkenburg zag dat Willem II er niets tegenover kon zetten. "We hebben te weinig afgedwongen, te weinig gecreëerd. We mochten geen aanspraak maken op meer."

Door de nederlaag zakt Willem II naar de tiende plek, een positie die na afloop van het seizoen geen recht geeft op de zo gewilde play-offs voor Europees voetbal. Woensdag wacht alweer de volgende wedstrijd, in eigen huis tegen ADO Den Haag. "We moeten blijven gaan voor de negende plek", zegt Falkenburg

Volgend seizoen?
Later deze maand zit hij om de tafel met Willem II om te kijken of hij ook volgend seizoen nog in Tilburg speelt. "Of ik blijf bij Willem II of ik ga naar het buitenland. Ik vind het lastig, aan de ene kant trekt het buitenland. Maar ik zou het ook leuk vinden om mijn contract te verlengen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.