Marco van Ginkel door 'luxe-probleem' bij PSV getransformeerd tot rechtsbuiten

2 april 2017 om 02:28
nl
PSV had opvallend weinig moeite met Sparta. De goal van Marco van Ginkel, die vlak voor rust voor 0-2 zorgde, bleek cruciaal. PSV geloofde het daarna verder wel, Sparta geloofde er daarna níet meer in.
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

De goal van Van Ginkel was niet zijn eerste als PSV'er, maar wel zijn eerste als rechtsbuiten. Een beetje tot zijn eigen verwondering.

Concurrentie houdt iedereen scherp
"Locadia is weer terug en laat zich goed zien met een goal en Siem de Jong heeft het op mijn positie de afgelopen weken goed gedaan. We hebben dus een grote en fitte selectie. Dan kun je op een andere plek terecht komen. Een luxe-probleem, want die onderlinge concurrentie houdt iedereen scherp."

ZIE OOK: Eindelijk weer goal en basisplaats voor Jürgen Locadia bij PSV, maar 'er had meer ingezeten'

Een gretige selectie is nodig om in de resterende wedstrijden nog een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Dat lijkt een tweede plaats, maar wellicht is er zelfs nog meer mogelijk. Toch heeft Van Ginkel niet een uitgesproken voorkeur bij het treffen tussen Ajax en Feyenoord.

Goed weekend 
"Het wordt sowieso een goed weekend voor PSV, want wij wonnen en in ieder geval één concurrent gaat punten verspelen. Ieder resultaat heeft iets gunstigs voor ons. Dus ik zie het zondag wel. Maar dat het allemaal nog niet beslist is, is wel duidelijk."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.