Christel de Laat: 'Ik ben het vleesgeworden Brabantse worstenbroodje'

2 april 2017 om 15:45
nl
"Ik ben een soort uithangbord voor Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje geworden, overal herkennen mensen me van die rol", bekende comédienne Christel de Laat zondagmiddag op de bank van het Omroep Brabant-televisieprogramma KRAAK.
Profielfoto van Marrie Meeuwsen
Geschreven door
Marrie Meeuwsen

De meeste mensen zullen de Schijndelse Christel voornamelijk kennen als typetje Betty van den Oetelaar. In die rol presenteert ze voor Omroep Brabant de wedstrijd Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje.

Maandag en dinsdag gaan de worstenbroodbakkers weer aan de slag om de felbegeerde titel van dit jaar in de wacht te slepen. De thuisbakkers, de professionals en leerlingen bakken hun worstenbrood allemaal onder dezelfe omstandigheden in de praktijklokalen van de Rooi Pannen in Eindhoven.

'Recepten worden jarenlang verfijnd'
Voor de finalisten is het echt het hoogtepunt van het jaar, weet de presentatrice die de deelnemers van dichtbij meemaakt tijdens de wedstrijd. "De thuisbakkers zijn vaak jaren bezig om hun recept te verfijnen en dat gaat dan rond in de hele familie."

Maar voor de bakkers en leerlingen is het winnen van de titel misschien nog wel net iets meer van belang. "Voor de studenten gaat het om de toekomst want zij willen er hun brood mee gaan verdienen en voor de professionals is het nog belangrijker", denkt Christel. "Voor hen betekent het echt veel om de prijs te winnen. Mensen komen van heinde en verre naar je winkel voor het winnende worstenbroodje."

Woensdag winnaar bekend
Maandag en dinsdag moeten de finalisten aan de bak. Woendagavond wordt dan bekend wie ervandoor gaat met de titel van 2017. Het uitgebreide verslag van de finale is vrijdagavond te zien op Omroep Brabant Televisie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.