Video

Twintig mensen met klachten na sterke lijmlucht winkelcentrum Maaspoort Den Bosch

2 april 2017 om 21:34 • Aangepast 21 november 2020 om 02:20
nl
Winkelcentrum Maaspoort aan de Lokerenpassage in Den Bosch is zondagmiddag gesloten vanwege een zeer sterke, misselijkmakende lijmlucht. Zo'n twintig mensen hadden last van hun luchtwegen of hoofdpijn door de lijmgeur, meldt de politie. Zij zijn nagekeken door ambulancepersoneel. De politie verwacht dat Maaspoort maandag gewoon open is.
Profielfoto van Pepijn Nagtzaam
Geschreven door
Pepijn Nagtzaam

Vanwege de sterke lijmlucht werd GRIP1 afgekondigd. De hulpdiensten beschouwden de vreemde lucht als groot incident. De politie adviseert bewoners van bovenliggende appartementen daarom om goed te luchten als de geur geroken wordt. 

Wachten op privacy instellingen...

Lijmgeur door nieuwe vloer
De lijmlucht kwam vrij bij verbouwingswerkzaamheden in de Jumbo in de Maaspoort. Er wordt lijm gebruikt om een nieuwe vloer te leggen. "Vannacht wordt er verder aan de vloer gewerkt. Hierdoor is er maandag overdag geen overlast", laat een woordvoerder van Jumbo zondagavond weten.

Veel mensen liepen met hun shirt voor neus en mond om zichzelf te beschermen tegen de lucht. De klanten en winkeleigenaren van omliggende winkels stellen dat de lucht de afgelopen dagen erger is geworden.

Maaspoort maandag weer open
Klanten in onder meer de Albert Heijn mochten hun boodschappen nog wel afrekenen, maar rond halfvijf werd het hele winkelcentrum afgesloten. Maandag is het winkelcentrum zoals het er nu naar uitziet gewoon weer open.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.