Hockeyster Niki Bosman dolblij met Oranje-uitnodiging: 'Een gat in de lucht gesprongen!'

2 april 2017 om 20:45
nl
Het Nederlandse vrouwenhockeyteam heeft maandag een nieuw gezicht in de gelederen. Niki Bosman trainde de afgelopen drie weken al mee met Oranje, maar heeft te horen gekregen dat ze officieel mag aansluiten. "Ik heb een gat in de lucht gesprongen!"
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

De 26-jarige keepster van MOP in Vught werd gebeld door bondscoach Alyson Annan meteen nadat Joyce Sombroek haar interlandcarrière beëindigde. “Ik heb een gat in de lucht gesprongen. Heel gaaf! Het is net of ik de hele tijd jarig ben, want iedereen blijft me feliciteren. Heel fijn.”

Hele jonge Maartje Paumen
Bosman geeft toe dat ze lang op de uitnodiging heeft gewacht. “Ik heb er al heel lang van gedroomd. Ik kom van het kleine clubje Dieren. Op mijn nachtkastje bij mijn ouders staat nog steeds een foto van het Nederlands elftal van toen. Daarin speelde Vera Vorstenbosch nog, en een hele jonge Maartje Paumen.”

Inmiddels is die droom dus werkelijkheid geworden. “Samen met drie andere keepers gaan we strijden om interlands. Waar haar kansen liggen en wat Annan van haar verwacht, weet ze nog niet. “Maar ik hoop dat mijn ervaring mij kan helpen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.