Caravanverkoper wint bijna een miljoen dankzij een visioen

3 april 2017 om 09:40 • Aangepast 21 november 2020 om 02:19
nl
Jos uit Breda heeft zondagavond bij het tv-programma Miljoenenjacht een megabedrag gewonnen. De goedlachse caravanverkoper speelde 925.000 euro bij elkaar. En dat allemaal dankzij een soort visioen: hij was namelijk wakker geworden met nummer 14 in gedachte. Dat was voor hem het teken dat hij koffertje 14 moest kiezen als hij zo ver in het spel zou komen.
Profielfoto van Christel van der MeerProfielfoto van Marielle Bijlmakers
Geschreven door
Christel van der Meer & Marielle Bijlmakers

De 64-jarige Bredanaar won de voorronde in het populaire RTL-programma en bleek inderdaad uitverkoren om naast Linda de Mol op de stip te gaan staan en voor de miljoenen te gaan spelen. Toen hij een koffertje mocht kiezen, kon dat natuurlijk alleen maar koffer 14 worden.

Wachten op privacy instellingen...

Briefje met nummers
Niet alleen het koffernummer zat in zijn hoofd. Hij had ook een hele strategie bedacht om het spel te spelen. Hij toverde een briefje uit zijn borstzak, waar alle koffernummers op stonden die hij na elkaar open moest maken.

Keurig opende hij eerst zes koffers, daarna vijf, vier, drie, twee en nog altijd zaten de vijf miljoen en de twee miljoen er nog in. Hij ging maar door en stopte toen de bank hem 925.000 euro bood voor zijn koffer 14. 

In zijn visioenenkoffer bleek uiteindelijk slechts 10 euro te zitten. Een prima deal dus! Neef Marcel, die mee was met Jos, deelt mee in de vreugde: "Ik ga in ieder geval met Marcel een mooie reis maken naar Australië en Nieuw-Zeeland én ik koop een nieuwe caravan."

Nog een Brabander in de prijzen
Vorige week zondag was het nog Eduard uit Bladel die met een paar ton naar huis ging. Ook hij was een deelnemer met een verhaal: 2 jaar geleden had hij drie keer een hartstilstand en het had niet veel gescheeld of hij was er niet meer geweest.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.