Lijmlucht in winkelcentrum Den Bosch wordt minder, klanten winkelden 'in sneltreinvaart'

3 april 2017 om 11:46
nl
Het stinkt nog steeds naar lijm maandagochtend rond elf uur in Winkelcentrum Maaspoort in Den Bosch. Al trekt de lijmlucht wel weg, zo laat een medewerker van Bakker van Keulen die in het winkelcentrum zit, weten. Toen de eerste winkels maandagochtend open gingen, was de stank volgens haar erger dan nu.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Ondanks de stank gingen de eerste winkels maandagochtend dus wel weer open in het winkelcentrum aan de Lokerenpassage in Den Bosch. Dit gold bijvoorbeeld voor de Albert Heijn. De eerste klanten blijven echter niet langer dan strikt noodzakelijk in de supermarkt.

Winkelen in sneltreinvaart is de oplossing, liet een vroege vogel maandag aan onze verslaggever weten. Het winkelcentrum in Den Bosch werd zondagmiddag gesloten vanwege een zeer sterke, misselijkmakende lijmlucht. De lucht kwam vrij omdat bij de Jumbo in het winkelcentrum een nieuwe vloer werd gelegd.  

Vloer inmiddels klaar
Het leggen van de vloer is inmiddels klaar. Volgens een woordvoerder van Jumbo wordt de geur in het winkelcentrum dan ook snel minder. "Overal staan nog blowers om de geur nu snel weg te krijgen", vertelt ze rond elf uur maandagochtend.

Zo'n twintig mensen kregen zondag last van hun luchtwegen of hoofdpijn door de lijmgeur, meldde de politie. Zij werden nagekeken door ambulancepersoneel. En ook maandagochtend hangt er dus nog steeds een vervelende geur. 'Nagellakremover', zo omscheef onze verslaggever eerder.

GRIP1, groot incident
De verwachting was zondag al dat het winkelcentrum maandagochtend gewoon open zou gaan. Vanwege de sterke lijmlucht werd zondag GRIP1 afgekondigd. De hulpdiensten beschouwden de vreemde lucht als groot incident.

De Jumbo in het winkelcentrum in Den Bosch wordt momenteel verbouwd. Volgens een woordvoerder gaat de winkel woensdag zoals gepland weer open.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.