Duizend brievenbussen minder, maar nooit verder dan 2,5 kilometer weg

4 april 2017 om 15:22
nl
In Eindhoven verdwijnen de meeste brievenbussen. Dat blijkt uit een overzicht van PostNL. Dit bedrijf verwijdert deze maanden ruim duizend brievenbussen.
Profielfoto van Ineke Inklaar
Geschreven door
Ineke Inklaar

Ook al gaan er heel wat van straat af, niemand hoeft verder dan 2500 meter te lopen of rijden om een brief te posten. Dat is het gevolg van de postwet. De inwoners van een dorp met meer dan 5000 inwoners hebben geluk: voor hen is de dichtstbijzijnde brievenbus daardoor hooguit een kilometer lopen. In kleinere dorpen geldt een maximale afstand van 2500 meter.

Het weghalen van brievenbussen is begonnen aan de westkant van de provincie: in Bergen op Zoom, Roosendaal, Steenbergen en Woensdrecht.

1111 worden er in heel Brabant verwijderd. De beslissing daarover is gemaakt na advies van ouderenclubs en op basis van de hoeveelheid aangeboden post. De weggehaalde exemplaren gaan bij Post NL in de opslag. Ze worden gebruikt voor onderhoud of vervanging.

Welke steden verliezen de meeste brievenbussen?
-Eindhoven: 82
-Breda: 70
-Tilburg: 58
-Den Bosch: 55

Er komen echter in de provincie ook bij: 166 stuks. Eind juni moet de hele operatie achter de rug zijn. Dan staan er nog 1384 brievenbussen in Brabant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.