Graaien in een zee van ondergoed: Hunkemöller houdt uitverkoop - Omroep Brabant

Graaien in een zee van ondergoed: Hunkemöller houdt uitverkoop

5 april 2017 om 04:54
Het is het evenement waar menig vrouw naar uitkijkt, de magazijn sale van lingerieketen Hunkemöller. Bh's, onderbroekjes, sport- en slaapkleding, alles ging voor maar een paar euro de deur uit. Duizenden vrouwen stonden voor de deur van het Beursgebouw in Eindhoven te popelen om hun slag te slaan. De gigantische hal van het gebouw is enkel gevuld met ondergoed, ondergoed en nog eens ondergoed.
Profielfoto van Birgit Verhoeven
Geschreven door
Birgit Verhoeven

"Ik heb niks bijzonders in gedachten, ik neem gewoon mee wat ik leuk vind", is de veel gehoorde tekst in de wachtrij. Een enkeling heeft een heuse strategie: "Zij houdt de tas open, en ik gooi het erin", zegt een jonge meid die met haar vriendinnen op het uitverkoopfeestje is afgekomen.

[tweet:https://twitter.com/BirgitVerhoeven/status/849179683711324160]

'Het is een uitje'
De lingerieketen houdt een aantal keer per jaar door het hele land dergelijke uitverkopen. De organisatie is inmiddels bedreven in het organiseren van de verkoopevenementen. "We hebben 80 mensen aan het werk", zegt Marjan Oosting. Ze rolt op een stepje door de hal die vol hangt met ondergoed. Af en toe roept ze iets om voor het personeel. "Dit is echt een cadeautje voor onze klanten. Dit is een uitje."

De klanten betalen 3,- entree bij binnenkomst. Een bh kost 6,- euro, een slip 2,5- euro. "Ik zoek eerst alle leuke bh's uit, en daarna kijk ik of ik het slipje erbij vindt. Als dat er niet is, neem ik de bh ook niet mee", zo vertelt iemand over haar manier van werken.

[tweet:https://twitter.com/BirgitVerhoeven/status/849186224061460481]

Kanten broekjes
Heel veel vrouwen, maar toch ook, als je heel goed zoekt, een enkele man. "Dat is toch hartstikke gezellig, ik ga gewoon mee winkelen. Dan kan ik helpen iets leuks uit te zoeken." De kanten broekjes die in de winkeltas verdwijnen doen vermoeden dat het een spannende avond gaat worden, maar dat valt tegen. "Vanavond niet, vanavond ben ik moe van het winkelen."

Tot en met vrijdag kunnen vrouwen hun slag nog slaan. Daarna moeten ze wachten op de volgende magazijn sale.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...