Vechtpartij in Paradiso: taakstraf dreigt voor Evander Sno (RKC Waalwijk)

4 april 2017 om 15:03
nl
Tegen Evander Sno, speler van RKC Waalwijk, is een taakstraf van 240 uur geëist. Volgens de officier van justitie bij de rechtbank in Amsterdam was hij in de zomer van 2013 betrokken bij een vechtpartij. Sno zat toen zonder club.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Sno zou tijdens het incident met twee broers twee mannen zwaar hebben mishandeld in de Amsterdamse poptempel Paradiso. Van de drie gebroeders was alleen Evander op komen dagen voor de rechtszaak. Justitie achtte poging tot zware mishandeling bewezen.

Grof geweld op beelden
Volgens AT5 was op videobeelden, die in de rechtszaal werden getoond, te zien hoe de broers Sno grof geweld gebruikten in de hal van Paradiso. Een man werd geschopt en geslagen, terwijl hij op de grond lag. Buiten op straat werd ook diens vriend belaagd door een groep, waartoe onder anderen de drie broers hoorden. Sno zou zich vooral schuldig hebben gemaakt aan slaan.

De RKC'er geeft toe dat hij betrokken was bij de vechtpartij, maar zei ook dat hij niet veel heeft gedaan. Hij zou juist geprobeerd hebben de vechtersbazen uit elkaar te halen.

Geen sportieve gevolgen
Bij RKC Waalwijk is de rechtszaak bekend, maar zolang er geen uitspraak is, heeft die geen sportieve gevolgen voor Sno. Een woordvoerder van de Jupiler-Leagueclub laat dit desgevraagd weten.

"Evander werkt bij ons aan een nieuwe voetbaltoekomst, daarin begeleiden we hem. Dat zien we vooralsnog los van wat hem in de maatschappij gebeurt. We wachten de uitspraak af", aldus de zegsman. Sno is aan zijn derde periode als RKC'er bezig.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.