Vergeet kittens, dit is een schattige [VIDEO] van baby-hyenaatjes

4 april 2017 om 16:17
nl
Bij safaripark Beekse Bergen zijn twee gevlekte hyenaatjes geboren. Moeder Kaidi is in haar zelf gegraven hol bevallen van de twee jonkies. Moeder en pups maken het goed, al is de eerste periode altijd spannend omdat de jongen goed en zelfstandig moeten gaan drinken
Profielfoto van Ineke Inklaar
Geschreven door
Ineke Inklaar

[youtube:https://www.youtube.com/watch?v=7gzAvNer-IQ]
Met de komst van deze twee jongen zijn er in totaal zeven gevlekte hyena's in het park. Dit maakt het nu de op één na grootste groep van gevlekte hyena's in alle Europese dierentuinen.

Pseudopiemel
Hyenaatjes worden doorgaans geboren na een draagtijd van 110 dagen. Ze worden geboren met een compleet gebit en zijn één uur na de geboorte al erg actief en agressief. Ze worden op een rare manier geboren; ze komen niet uit een vagina maar uit een soort pseudopiemel.

Ma is de baas
Vader Ikoma verblijft ook in Safaripark Beekse Bergen, maar hij houdt zich afzijdig van Kaidi en haar jongen: moeder is de baas. De vrouwtjes leven samen in een groep en delen hun hol met bloedverwanten. De mannetjes zijn onderdanig.

De gevlekte hyena is de grootste, agressiefste en luidruchtigste hyenasoort. In grote delen van Afrika is het het meest voorkomende grote roofdier. De gevlekte hyena leeft in een clan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.