Keramisch Centrum Oisterwijk krijgt 6,5 ton subsidie

4 april 2017 om 18:40
Keramisch Centrum Oisterwijk krijgt 6,5 ton van provincie Brabant
Keramisch Centrum Oisterwijk krijgt 6,5 ton van provincie Brabant
Het Europees Keramisch Werk Centrum (EKWC) in Oisterwijk krijgt van de provincie Noord-Brabant voor de komende vier jaar een subsidie van 650.000 euro.
Profielfoto van Jan de Vries
Geschreven door
Jan de Vries

EKWC heeft volgens de provincie een bijzondere positie in het cultureel aanbod in Brabant. Het EKWC werd opgericht in 1969 om de ontwikkeling van keramiek in beeldende kunst, architectuur en ontwerp te stimuleren.

Internationale uitstraling
Gedeputeerde Henri Swinkels: “EKWC levert internationale cultuur met internationale uitstraling in het hart van Brabant. Alleen al via het programma artist-in-residence verwelkomt EKWC jaarlijks ongeveer zestig kunstenaars, ontwerpers en architecten om te experimenteren met keramiek voor een periode van drie maanden.”

In september vorig jaar kreeg EKWC in tweede instantie ook rijkssubsidie, na een intensieve lobby door Brabant.

Flinke steun in den rug
Directeur Ranti Tjan van EKWC is verguld met de subsidie van de provincie: “We zijn heel blij dat de provincie Brabant investeert in cultuur, en dat wij daar een bijdrage aan kunnen leveren. We zijn met een kleine club mensen, en dit is een flinke steun in de rug. Het geeft ons veel vertrouwen, en ook de verantwoordelijkheid om daar op een goede manier mee om te gaan".

Wachten op privacy instellingen...