Nog steeds in de stank van verbrand rubber na brand bij bandenhandel Someren

5 april 2017 om 08:01
nl
De bandenhandel in Someren-Heide die november vorig jaar uitbrandde, is definitief in handen gekomen van de gemeente. Die betaalt daar 890.000 euro voor. Sinds 1 april ligt het werk bij de handel stil, maar voor de omwonenden is de overlast nog niet voorbij. Die hebben sinds de dagen durende brand nog steeds last van stank.
Profielfoto van Tom van der Meer
Geschreven door
Tom van der Meer

"Het is een zeer trieste bedoening", zegt omwonende Adrie van Vliet. "We hebben al tijden niets van de gemeente gehoord en de boel is nog altijd niet opgeruimd." Het stinkt in de buurt sinds de brand in november naar verbrand rubber, vermengd met een chemische lucht.

De stank is mogelijk versterkt sinds een aantal bedrijfsonderdelen vorige week is weggehaald, zegt een gemeentewoordvoerder. Verbrande materialen zijn daardoor opnieuw vrijgekomen.

Bijna 9 ton
Dinsdag maakte de gemeente bekend dat het bedrijf definitief is overgekocht. In februari was al duidelijk dat de gemeente daar 890.000 euro voor over had, nadat eerder een lager bod was afgewezen. Over de voorwaarden in het koopcontract wil de gemeente nog niets zeggen. Woensdagavond wordt eerst de raadscommissie bijgepraat.

Duidelijk is wel dat de oude eigenaar Van den Hoogen Recycling niet meer terugkomt in de gemeente Someren. Daarvoor is 'geen plek'. Van den Hoogen moet ook zelf laten onderzoeken of het nodig is om de grond onder het bedrijf te saneren. En als het nodig is, moet hij daar ook zelf voor betalen. Op welke termijn dat moet gebeuren, wil de gemeente nog niet zeggen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.