Hier wil de PVV meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen - Omroep Brabant

Hier wil de PVV meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen

5 april 2017 om 09:00
nl
De PVV van Geert Wilders wil bij de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar in onze provincie in zes gemeenten meedoen. Het gaat om Rucphen, Den Bosch, Steenbergen, Helmond, Roosendaal en Etten-Leur. Dit heeft de PVV woensdagochtend bekendgemaakt.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door
Sandra Kagie

[tweet:https://twitter.com/JoyceKardol/status/849500272443445249]
In heel Nederland wil de PVV in 61 gemeenten meedoen aan de verkiezingen. Dit verdeeld over alle provincies.   

De plaatsen waar de PVV mee gaat doen, zijn plekken waar Geert Wilders traditioneel veel aanhang heeft. Zoals in Rucphen. Nergens in Nederland scoorde de PVV bij de verkiezingen in maart zo goed als hier.

'Tijd rijp voor volgende stap'
Ook gaat de beweging van Wilders dus in veel grotere steden, zoals Den Bosch, Helmond en Roosendaal, voor het eerst meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Nu zit de PVV alleen nog in Almere en Den Haag in de gemeenteraad. Afgelopen weekend werd al bekend dat de PVV meedoet in Rotterdam. Volgens partijleider Wilders is ‘de tijd rijp voor een volgende stap voor de PVV'.

Verkiezingen Tweede Kamer
De PVV van Wilders deed het bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer vorige maand goed in Brabant. Na de VVD trok de beweging de meeste kiezers naar de stembus: 14,5 procent.

Rucphen is de gemeente waar de PVV al twee landelijke verkiezingen op rij de populairste partij is met 27,4 procent van de stemmen in 2012 en 38,9 procent van de stemmen dit jaar. Ook in Helmond deed de partij van Wilders het in maart goed. Op een haar na werd de PVV daar de grootste partij van de stad. De VVD behaalde 21 procent van de stemmen in Helmond, de PVV 20,6 procent.
[tweet:https://twitter.com/JoyceKardol/status/849495414000812032]

'Maak Brabant weer van ons'
De PVV Noord-Brabant begon vrijdag met een campagne om kandidaten te werven. "Maak Brabant weer van ons", roept de provinciale afdeling op haar Facebookpagina op. 

Mensen kunnen zich kandidaat stellen via het e-mailadres van de PVV Noord-Brabant.
[Facebook:https://www.facebook.com/PVVNoordBrabant/posts/1698163310199908]

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.