PVV gaat mensen op straat aanspreken: 'Wil je raadslid voor ons worden?'

5 april 2017 om 11:12 • Aangepast 21 november 2020 om 02:16
nl
Lokale afdelingen van de PVV die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen; dat is gewoon de volgende stap voor deze partij. Dat zegt Alexander van Hattem. Hij is fractievoorzitter van de PVV in de Brabantse Staten. "We hebben in alle provincies goed lopende Staten, daarom kunnen we nu verder."
Profielfoto van Ineke Inklaar
Geschreven door
Ineke Inklaar

Geïnteresseerden kunnen zich melden via een mailadres. Daar moeten ze hun cv naar toe sturen, "Maar we gaan ook mensen werven en de straat op om mensen aan te spreken", vertelt Van Hattem.

De partij gaat daarna een klasje vormen waarin de PVV mensen opleidt voor het raadswerk.

In Rucphen kleurde bij de landelijke verkiezingen 38,9 procent van de inwoners het vakje van de PVV rood. Maar inwoners staan niet te trappelen om raadslid te worden, merkt verslaggeefster Birgit Verhoeven. Met politiek zijn ze nauwelijks bezig. "Ik heb geen PVV gestemd. Ik heb Geert Wilders gekozen. O, is die van die partij?"

Geert Wilders roept woensdagochtend via twitter mensen op zich te melden. Ook publiceert hij een lijst van de gemeenten waar hij met zijn partij wil meedoen aan de verkiezingen volgend jaar maart.

Wachten op privacy instellingen...

In Brabant zijn zes gemeenten in beeld:

  • Etten-Leur
  • Helmond
  • Roosendaal
  • Rucphen
  • 's-Hertogenbosch
  • Steenbergen

De partij heeft tot 5 februari volgend jaar om de kandidatenlijsten in te leveren. De dag daarna onderzoekt het centraal stembureau de geldigheid van de lijsten, de kandidaten en de partijnaam. Klopt er iets niet, dan zijn er drie dagen om de boel te corrigeren.

De gemeenteraadsverkiezingen zijn op 21 maart.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.