Straatverbod voor A4-actievoerder die ambtenaar thuis lastigviel

5 april 2017 om 12:16
nl
Paul van Nieuwenhuyzen uit Steenbergen heeft een straat- en gemeentehuisverbod opgelegd gekregen, omdat hij een ambtenaar thuis zou hebben lastiggevallen. Dat heeft burgemeester Ruud van den Belt bekendgemaakt. "Deze inbreuk op de privacy en de veilige leefomgeving van medewerkers van de gemeente Steenbergen tolereer ik absoluut niet", aldus Van den Belt.
Profielfoto van Buro Redactie
Geschreven door
Buro Redactie

De boze inwoner, Paul van Nieuwenhuyzen, stond volgens de burgemeester maandagavond langere tijd erg intimiderend op de voordeur van het huis van een amtenaar te bonzen. Daarbij zou hij luidkeels meerdere verwensingen hebben geroepen.

Straatverbod
Het voorval heeft veel indruk gemaakt op de ambtenaar en zijn gezin. De gemeente neemt de zaak dan ook hoog op. De inwoner mag de komende vier maanden niet op het gemeentehuis komen. Daarnaast geldt voor hem ook een straatverbod in de omgeving van het huis van de betreffende ambtenaar.

Van den Belt: "Iedereen die voor onze gemeente en onze gemeenschap werkt moet erop kunnen vertrouwen dat hij of zij dit te allen tijde in een veilige omgeving kan doen. Het mag niet gebeuren dat het gezin wordt geraakt. Ik doe er alles aan om de veiligheid rondom woon- en werkomgeving van medewerkers van de gemeente te waarborgen!"

'Fraude'
Paul van Nieuwenhuyzen is zich van geen kwaad bewust. De oud-bewoner van de Stoofdijk ligt al jaren met de gemeente overhoop over de aanleg van de A4. Daarbij zou volgens hem gefraudeerd zijn met cijfers van geluidsbelastingen.

ZIE OOK: Bewoners Stoofdijk Steenbergen krijgen nul op rekest bij gemeente in ruzie over geluidsoverlast A4

Maandagavond ging hij naar de ambtenaar die het project rond de snelweg leidde. "Ik wilde van hem weten of er meer documenten waren over de geluidsniveaus." Volgens eigen zeggen kon hij de bel niet vinden en heeft hij alleen op de ruit van het huis getikt. De ambtenaar opende de deur, maar deed die bij het zien van de Steenbergenaar meteen weer dicht.

'Onschuldig'
"Daarna begon de man te gillen 'Bel de politie! bel de politie!'. Ik heb toen mijn fiets weer gepakt en ben ik weggegaan. De politie mag de voordeur op mijn DNA onderzoeken hoor", aldus Van Nieuwenhuyzen die zijn onschuld probeert te bewijzen.

Woensdagmiddag heeft de wijkagent aan Van Nieuwenhuyzen een brief overhandigd waarin het straat- en gemeentehuisverbod wordt uitgelegd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.