Johan Vlemmix bivakkeert in reuzenrad om de MS van Anita (47) te stoppen

5 april 2017 om 12:23 • Aangepast 21 november 2020 om 02:16
nl
Johan Vlemmix bivakkeert vanaf woensdagochtend tien uur op veertig meter hoogte. De Eindhovenaar verblijft in het reuzenrad in Scheveningen. 58 uur lang, is de bedoeling. Hij doet dat om geld in te zamelen om een stamceltherapie te betalen voor MS-patiënte Anita Smeets uit Heesch.
Profielfoto van Ineke Inklaar
Geschreven door
Ineke Inklaar

“Ik zit in mijn bakkie. Spannend hoor”, zegt Vlemmix met een dun stemmetje. “Ik heb lekker wat kussentjes en heb me warm aangekleed.” Een notaris is bij de officiële start, net als MS-patiënte Anita. “Eigenlijk heb ik wel zin in koffie”, bedenkt de Eindhovenaar.

Wachten op privacy instellingen...


Even plassen
Twee gondels heeft hij tot zijn beschikking: de een dient als woonkamer en de ander als slaapkamer. Elk uur mag hij een paar minuten naar beneden, bijvoorbeeld om te plassen. De recordpoging is live te volgen via Facebook. Het wereldrecord staat op 50 uur. Vrijdagavond om 20 uur mag hij afdalen.

Eerder probeerde hij de plek boven al uit.

Wachten op privacy instellingen...


Hij is voor de actie benaderd door de dochter van Anita. De 47-jarige Smeets hoorde in 2013 dat ze MS heeft. Inmiddels kan ze niet veel meer zelfstandig doen. Lopen kan bijvoorbeeld nog nauwelijks, maximaal 50-100 meter en met een stok.

80.000 euro
In Nederland is ze uitbehandeld, maar in het buitenland wil ze een stamceltherapie volgen. Maar die is heel duur. De therapie kost 80.000 euro, maar wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. De behandeling is in Nederland nog niet goedgekeurd door de Nederlandse Vereniging voor Neurologie.

,,Na mijn eerste gesprek met Anita wilde ik direct meehelpen zoveel mogelijk geld in te zamelen zodat ze toch deze behandeling kan ondergaan”, aldus Johan Vlemmix. ,,Al snel kwamen we op het idee om een recordpoging te doen waar we ook sponsoren bij kunnen betrekken. Daarvoor is het reuzenrad op De Pier in Scheveningen ideaal."

Anita is ook in Scheveningen om de actie te volgen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.