Video

Familie overleden NAC-spelers vrijdag bij onthulling 'In memoriam graffiti': 'Wij zijn trots!'

5 april 2017 om 13:45
nl
Voorafgaand aan de wedstrijd NAC-Cambuur van komende vrijdag wordt in het Bredase Rat Verlegh Stadion een 'In memoriam graffiti' onthuld. Op de muurschildering, een initatief van de stichting Samen voor NAC, staan de drie levensgrote portretten van de overleden NAC-spelers Andro Knel, Dominique Diroux en Ferry van Vliet. Bij de onthulling zal de familie van de drie voetballers aanwezig zijn: "Wij zijn trots!"
Profielfoto van Ronald Sträter
Geschreven door

Sinds korte tijd is de muurschildering van 22 meter te bewonderen onder de B-side, het vak op de kopse kant met vooral fanatieke supporters van NAC. Vrijdagmiddag is de familie van Andro Knel, Dominque Diroux en Ferry van Vliet uitgenodigd voor een officiële opening in besloten kring.

Trotse familie Knel
"Ik vind het zo onvoorstelbaar gaaf dat mijn broer nog zo leeft bij NAC", zegt Astrid Knel, die haar broer Andro in 1989 verloor bij de SLM-vliegramp in Suriname. "Dat op die manier zijn nagedachtenis in leven wordt gehouden, daar heb ik veel respect voor.  Dat doet mijn familie en mij heel erg goed. Het ontwerp is prachtig. Mijn zus was onder de indruk en ook mijn moeder vindt het super dat dit gedaan wordt. We zijn trots op de 'jongens', op de supporters en de club."

'Voor ons allen behouden'
De moeder van Dominique Diroux, de speler die in 1998 problemen met zijn hart kreeg op het voetbalveld, is blij met de aandacht voor haar overleden zoon. "Wat fijn dat Dominique bij NAC in gedachte blijft", zo laat ze weten. "Op deze manier blijven deze drie jongens voor altijd voor ons allen behouden."

Ook broer Frederic is onder de indruk: "Zo, dat ziet er echt gruwelijk gaaf uit, levensecht gewoon!"

Eindresultaat
Arno van Vliet, de broer van de in 2001 overleden Ferry, is trots. "Een erg mooi initiatief, wij zijn trots, onze toestemming hebben ze. Wij zijn benieuwd naar het eindresultaat.'

Dat eindresultaat mag er zijn. Maker Robin Nas heeft al veel complimenten over zijn kunstwerk ontvangen.

Na de onthulling wordt de familie ontvangen in het NAC Museum waar ze een rondleiding krijgen. Daarna blijven ze om de wedstrijd NAC-Cambuur te bekijken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.