Satudarahlid heeft vuurwapens, handgranaat, xtc en cocaïne: vier jaar cel geëist

5 april 2017 om 13:51 • Aangepast 21 november 2020 om 02:16
nl
Een clublid van Satudarah in Den Bosch heeft bij de rechtbank Overijssel vier jaar cel horen eisen. De man wordt verdacht van mishandeling en bezit van vuurwapens en harddrugs.
Profielfoto van Mariëlle Wijffelaars
Geschreven door
Mariëlle Wijffelaars

De 21-jarige man zou op 15 februari 2016 in Tilburg een man vol op het gezicht hebben geslagen. De verdachte ging er meteen vandoor. Bij doorzoeking van de woning van de Bosschenaar trof de politie twee vuurwapens met munitie, een handgranaat, 1,3 kilo xtc en een halve kilo cocaïne aan.

'Geen impulsieve actie'
De aanleiding voor de mishandeling is een raadsel. De verdachte geeft geen antwoord op vragen die zijn gesteld. Volgens de officier van justitie van het Landelijk Parket was de mishandeling geen impulsieve daad maar een geplande actie.

Wachten op privacy instellingen...

De grote hoeveelheid drugs zou volgens de officier van justitie bestemd zijn voor de handel. Uit het strafdossier komt naar voren dat de verdachte veel geld uitgaf, terwijl hij geen inkomen had. De Bosschenaar werd onderhouden door zijn toenmalige vriendin. Ook zou de 21-jarige verdachte geweld zien als een normale manier om zich te uiten.

Man kende slachtoffer niet
Volgens het OM heeft de mishandeling veel weg van een afrekening, het lijkt erop dat de verdachte in opdracht handelde. De man kende het slachtoffer niet.

De rechtbank Overijssel doet op 18 april uitspraak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.