Evenementenhal Breepark is niet op tijd klaar, en dat kan een duur grapje worden

5 april 2017 om 18:22
nl
Het afgelasten van de Holiday on Ice-shows in de indoor evenementenhal De Bree op Breepark in Breda kan nog een vervelend staartje krijgen. “De schaatsers en ander personeel moesten gewoon doorbetaald worden. Ook hebben we veel mensen moeten teleurstellen die al een kaartje hadden gekocht”, weet Bas Wilgenkamp van Holiday on Ice.
Profielfoto van Marrie Meeuwsen
Geschreven door
Marrie Meeuwsen

Holiday on Ice zou begin april 8 shows geven in Breda. “In januari kregen we te horen dat het allemaal wel goed zou komen met de bouw, maar in februari liet Breepark weten zich te moeten terugtrekken als locatie”, legt Wilgenkamp uit. “Dat kwam echt als donderslag bij heldere hemel voor ons.”

Breepark kon het evenement niet faciliteren omdat de gemeente Breda de vergunningen niet op tijd kon verlenen. De oplevering van de hal en het evenement lagen te dicht op elkaar. “In die paar dagen zou het gebouw gekeurd moeten worden en dat vond de gemeente te tricky”, legt Jansen uit.

Ontzettend veel bagger
De annulering in Breda was voor Holiday on Ice een flinke kostenpost. “We hebben een week uit de tournee moeten schrappen. Onze show kan niet zomaar op een andere locatie gehouden worden”, licht Wilgenkamp toe. Hoeveel kosten zijn bedrijf gemaakt heeft, kan hij nog niet zeggen. “Je spaart wat operationele kosten uit als de shows niet doorgaan, maar het personeel moet gewoon doorbetaald worden.”

En dan is er nog het publiek dat al kaartjes had gekocht. “We hebben ontzettend veel bagger over ons heen gekregen. Klanten waren ontevreden en teleurgesteld. Een groot deel van het entreegeld hebben we teruggestort.” Een aantal mensen koos ervoor om naar de shows in Utrecht en Rotterdam uit te wijken.

'Niet de start die je wil hebben'
Holiday on Ice bekijkt nog of er een schadeclaim richting Breepark gaat. Breepark baalt van de situatie. “Het is heel vervelend. Dit is niet de start die je wil hebben als organisatie”, aldus woordvoerder Maartje Jansen. “We zijn ook in overleg met Holiday on Ice over een vergoeding. Wellicht dat we ze tegemoet kunnen komen volgend jaar door de kosten van de hal te reduceren.”

Of de schaatsshow in de toekomst nog in Breda op Breepark wil optreden is nog niet duidelijk. “We sluiten niks uit, maar er zit wel een deuk in het vertrouwen. Breepark heeft zich denk ik iets te ambitieus gedragen”, besluit Wilgenkamp.

Hal niet op tijd klaar
Wat wordt dan wel het eerste evenement? Onlangs liet kunst- en antiekbeurs ART BREDA weten uit te wijken naar een andere locatie omdat De Bree niet op tijd klaar zou zijn. ART BREDA zou van 7 tot en met 14 mei in de evenementenhal op Breepark gehouden worden.

Volgens Jansen is de hal dan wel te gebruiken. “De bouw loopt nog steeds op schema”, laat ze weten. “Het pand is opgedeeld in de evenementenhal en een schil met faciliteiten daaromheen”, legt ze uit. In die schil komen onder meer verschillende horecagelegenheden, een indoor kinderspeelparadijs en vergaderruimtes. “De hal is klaar in mei, maar de schil wordt gefaseerd opgeleverd maanden daarna.”

De officiële opening van Breepark staat gepland in het eerste weekend van de herfstvakantie. "Maar voor die tijd draaien de meeste zaken al", verwacht Jansen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.