Verkochte appartementen zijn toch niet te koop: gedupeerden willen naar rechter

5 april 2017 om 16:38
nl
“We zitten op een dood spoor”. Dat zegt Willie Gielis uit Berghem. Net als acht andere inwoners van Berghem was hij in de veronderstelling dat hij een appartement had gekocht in het complex De Bèrghse. Maar door een communicatiefout, ging het verhuisfeest niet door. Een gesprek met woningcorporatie Mooiland leidde niet tot een oplossing. De gedupeerden bekijken of een kort geding kan worden gestart.
Profielfoto van Mariëlle Wijffelaars
Geschreven door
Mariëlle Wijffelaars

Het probleem ontstond doordat projectontwikkelaar Rialto in Den Bosch slechts vijf van de twintig appartementen in het complex bestemd had voor verkoop. De makelaar dacht echter dat het om tien woningen ging. Sommige gedupeerden hadden hun eigen huis al te koop staan en verheugden zich op de verhuizing naar een appartement in De Bèrghse.

Huren is geen optie
Maandagavond was er een bijeenkomst tussen de groep kopers, de verkopend makelaar én Mooiland. Maar dat leverde niet de oplossing op waar de gedupeerden op hoopten. “Er is geen compensatie”, meldt Willie Gielis. “Het enige dat kan worden aangeboden, is dat we een appartement kunnen huren. Maar dat is geen optie, de inkomens van de gedupeerden zijn te hoog om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning.”

LEES OOK: Appartement (bijna) gekocht, blijkt het niet te koop te staan!

De groep kopers bekijkt samen met een advocaat de mogelijkheden voor een kort geding. “We zitten op een dood spoor. De gang van zaken is gewoon niet netjes”, aldus Gielis.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.