6 jaar en niet op school... politie grijpt in bij huis vol arbeidsmigranten

5 april 2017 om 19:03
nl
Bij een controle van een pand waar arbeidsmigranten wonen in Roosendaal ontdekten de politie en gemeente dinsdagavond verschillende misstanden. Zo woont er een 6-jarig kind dat niet naar school gaat en was er iemand aanwezig die gezocht werd door de politie. Ook was het pand aan de Molenstraat niet helemaal brandveilig.
Profielfoto van Marrie Meeuwsen
Geschreven door
Marrie Meeuwsen

De eigenaar van het pand is gewezen op de gebreken en moet binnen afzienbare tijd zorgen voor een oplossing. Voor het zesjarige jongetje uit Bulgarije dat niet op school zit, is de leerplichtambtenaar ingeschakeld.

In het pand worden acht kamers verhuurd. Tijdens de controle waren er twaalf bewoners aanwezig. Van hen stonden er acht niet ingeschreven bij de gemeente. Ze kregen de opdracht om dat zo snel mogelijk te regelen. Alle aanwezigen bleken legaal in Nederland te verblijven en hadden geldige identiteitspapieren.

Extra controles in West-Brabant
In acht gemeentes in West-Brabant wordt de huisvesting van arbeidsmigranten dit jaar extra gecontroleerd. “Onze gemeenteraad vroeg in 2016 om extra zorg voor goede en vooral veilige huisvesting van arbeidsmigranten. We houden daarom meer handhavingscontroles, waarbij we steeds nauw samenwerken met de politie, de Belastingdienst, het Uitvoeringsinstituut Werknemers-verzekeringen en de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Bij deze acties staan veiligheid en gezondheid centraal”, laat de Roosendaalse burgemeester Jacques Niederer weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.