Getuige van brand bij Etenstijd in Tilburg: ‘De vlammen sloegen uit de frituurpan’

6 april 2017 om 08:54 • Aangepast 21 november 2020 om 02:15
nl
Restaurant Etenstijd aan de Professor van Bruchemlaan in Tilburg is woensdagavond volledig door brand verwoest. Yeal Oppier was met zijn hele familie in het restaurant aan het eten om de verjaardag van zijn oma te vieren, toen rond halfnegen de brand uitbrak.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

LEES OOK: Zeer grote brand bij restaurant Etenstijd in Tilburg, pand op instorten [VIDEO]“We waren op weg om de toetjes op te scheppen. Opeens ging het brandalarm af. In eerste instantie leek het niets te zijn. Maar toen ik in de keuken keek, sloegen de vlammen uit de frituurpan. Ik zag het personeel met een brandblusser de vlammen te lijf gaan”, zegt Oppier.

Wachten op privacy instellingen...


Snel naar buiten
Het personeel riep de 175 aanwezige gasten in het restaurant op om naar buiten te gaan. Oppier: “Er kwam steeds meer rook. Toen hebben we onze jassen gepakt en zijn naar buiten gegaan. Het was niet heel druk en de mensen in het restaurant waren dan ook snel buiten.”

Buiten ziet de familie van Oppier dat het restaurant niet meer te redden is. “De plek waar we met 21 mensen hadden gegeten, was al compleet verwoest door de brand", vertelt hij.

LEES OOK: Ondernemersfamilie Meurs ziet pand in rook opgaan

'Hand voor mond van dochter'
Een andere getuige stond in de rij voor het vlees. Ook hij zag de vlam in frituurpan slaan. "Het vuur werd in eerste instantie gedoofd. Daarna is er volgens mij weer zuurstof bij gekomen en is het weer gaan branden", vertelt hij. Ook de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant bevestigt dat de brand in een frituurpan is ontstaan.

De man was met vier anderen in het restaurant aan het eten. "Mijn dochtertje was in de kelder van het restaurant aan het spelen. De anderen zijn direct naar buiten gegaan en ik ben mijn dochter gaan halen. Toen ik weer boven kwam, was er al enorm veel rook in het restaurant. Ik kon bijna niet meer ademen. Ik heb mijn hand voor de mond van dochter gehouden en zijn we naar buiten gelopen." Buiten dringt het pas goed tot hem door. "We zijn goed weggekomen."

Korte tijd later besloot de brandweer om het pand waarin restaurant Etenstijd was gevestigd gecontroleerd te laten uitbranden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!