Fort Oranje-docu was meer dan een kijkcijferkanon: 'Ik wilde iets betekenen voor die arme drommels'

6 april 2017 om 14:35
nl
TV-producent Frank Stojansek raakte zo verstrengeld met de bewoners van Fort Oranje dat het hem op een gegeven moment niet meer uitmaakte of de serie over de Rijsbergse camping wel of geen mooie televisie zou opleveren. "Ik wilde gewoon iets kunnen betekenen voor die arme drommels die geen kant opkunnen" zo vertelde hij in het programma Wakker! van Omroep Brabant.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Stojansek zag niet aankomen dat de serie op SBS6 met gemiddeld negenhonderdduizend kijkers een kijkcijferkanon zou worden. De laatste aflevering werd woensdagavond uitgezonden.

Troosteloos
In het programma 'Fort Oranje: camping of krottenwijk', kreeg het publiek zes weken lang een kijkje in het vaak troosteloze leven van de mensen die er verblijven.

De docusoap liet zien dat Fort Oranje, vroeger een vijfsterrencamping, soms een vrijplaats lijkt voor de bewoners die veelal naar de camping zijn gekomen vanwege hun schulden, huisvestingsproblemen of omdat ze gewoon even niet gevonden willen worden.

Ellende
Niet alle bewoners zijn blij met de aandacht op televisie. Stojansek: "We lieten een hoop ellende zien. Toch zijn er mensen die er best graag wonen. Zij zijn bang dat het programma voor enorme druk heeft gezorgd en de camping uiteindelijk wordt gesloten."

Sinds de docusoap vragen verschillende politieke partijen aandacht voor de situatie op Fort Oranje. "Er wordt gekeken nar een oplossing voor de bewoners. Per caravan wordt in kaart gebracht wat de problemen zijn ern wat er aan gedaan kan worden. Binnen enkele weken zou er een plan moet liggen", aldus de tv-producent.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.