Video

Minder restafval in Waalre: proef lijkt te werken

6 april 2017 om 19:17 • Aangepast 21 november 2020 om 02:14
nl
De proef voor het scheiden van afval in Waalre lijkt tot nu toe succesvol. Driehonderd huishoudens scheiden sinds september vorig jaar meer dan voorheen. Volgens wethouder Paul van Liempd hebben ze in die wijk de helft minder restafval dan in de rest van het dorp.
Profielfoto van Hannelore Struijs
Geschreven door

Twee keer per week wordt het afval opgehaald in de proefwijk. Restafval, PMD (plastic, metaal en drankkartons), keukenafval en een heuse luierbak. Daarnaast wordt op de reguliere manier papier en tuinafval ingezameld.

"Het vraagt wel iets van de mensen, maar het voordeel is dat je geen heel containerpark in de tuin hebt", vertelt Van Liempd."Je kunthettwee keer per weekzo aan de straat zetten. Zeker met de zomermaanden is dat fijn.Al die fruitvliegjes die op datvuil afkomen, daar heb je nu gewoon minder last van."

Wachten op privacy instellingen...


Extra milieuvriendelijk
Dat afval scheiden goed voor het milieu is, weten we inmiddels, maar als het ophalen ook nog eens op de fiets gebeurt, dan is het natuurlijk nog beter. Sinds september fietst de 60-jarige Roel van den Boomtwee keer per week door Waalre om het afval op te halen.

De toch al sportieve Roel heeft inmiddels echte fietsbenen:"Het gaat heel goed met die beenspieren, moet je soepel houden hè!"

Proef
De proef gaat voorlopig nog even door. In november beslist de gemeenteraad of Roel er collega's bij krijgt en het hele dorp op deze manier afval gaat scheiden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.