Video

PSV'ers verbijsterd: 'Geen verwijten naar elkaar, we hebben collectief gefaald'

7 april 2017 om 08:37 • Aangepast 21 november 2020 om 02:13
nl
Het gelijkspel van PSV op bezoek bij FC Twente is hard aangekomen bij de spelers. Na afloop van het 2-2 gelijkspel in Enschede waren ze aangeslagen.
Profielfoto van Fabian EijkhoutProfielfoto van Paul Post
Geschreven door
Fabian Eijkhout & Paul Post

Er was nog wat hoop op de landstitel, maar na de puntendeling tegen FC Twente is dat idee nu weg. "Ook de tweede plek hebben we niet zelf meer in de hand", zegt Siem de Jong. "We moeten nu gewoon zo hoog mogelijk zien te eindigen."

Doelman Jeroen Zoet weet dat de opdracht om tweede te worden lastiger is geworden. "Moeilijker, maar het is nog wel mogelijk. Zondag wacht weer een wedstrijd, die moeten we winnen. Dan moeten we maar eens laten zien dat we ook veel doelpunten kunnen maken."

Wachten op privacy instellingen...

'Moet het slim uitspelen'
PSV stond kort voor tijd op een 1-2 voorsprong, maar in de slotseconden ging het mis. Tot frustratie van Zoet. "Op een paar momenten na domineer je de wedstrijd. Als je dan een 2-1 voorsprong hebt, moet je die behouden en de laatste tien minuten gewoon slim spelen. Je weet dat Twente alles op alles zet om de gelijkmaker te maken. Dan valt er ruimte, als je daar beter mee omgaat, win je deze wedstrijd."

Davy Pröpper wilde nog niet kijken naar de gevolgen van het gelijkspel. "Daar ga ik nog niet over nadenken." De middenvelder zag de late gelijkmaker eigenlijk niet aankomen. "In de tweede helft hebben ze niet veel kansen gehad. We hadden de wedstrijd aardig onder controle, dan moet je het ook uitspelen."

Wachten op privacy instellingen...

'Te vroeg voor conclusies'
Het gelijkspel komt op een moment dat PSV bezig was aan een goede reeks. "We waren goed op weg en hadden een hele goede reeks neergezet. Ook nu hadden we alles in de hand om deze wedstrijd te winnen. In de laatste minuut moet je de bal wegschieten, dan win je de wedstrijd", gaf Pröpper aan. Na afloop is er in de kleedkamer al over gesproken, vertelt De Jong. "Geen verwijten naar elkaar, we hebben collectief gefaald."

Zoet zet een streep door de titel, plaats twee is echter nog niet volledig uit beeld. "We moesten tot het einde alles winnen. Maar het is nu heel snel na de wedstrijd, het is te vroeg om conclusies te trekken. Het is gewoon heel stom puntverlies, dat mogen we onszelf kwalijk nemen."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.