Namaakbejaarden met rollators protesteren tegen vrachtverkeer in Chaam

7 april 2017 om 11:11
nl
Inwoners van Chaam zijn het vrachtverkeer dat dagelijks door het centrum dendert meer dan zat. De overlast speelt al jaren, maar concrete maatregelen worden niet genomen. Donderdagavond hielden de Dorpsraad Chaam en de actiegroep ‘Stop Doorgaand Vrachtverkeer een ludieke actie om aandacht te vragen voor de onveilige situatie in het dorp.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Dagelijks rijden meer dan elfduizend voertuigen door het centrum van Chaam. De inwoners vrezen dat dit er nog meer worden.

Verbod vrachtverkeer
Al drie jaar is de Dorpsraad Chaam in overleg met de provincie en de gemeente om na te denken over maatregelen om de situatie structureel te verbeteren. Een van de maatregelen is een verbod op vrachtverkeer door het centrum.

Voorafgaand aan de raadsvergadering gingen vrouwen verkleed als bejaarden donderdagavond met rollators naar de vergaderzaal. Ze liepen tussen speelgoedauto's die het drukke vrachtverkeer moesten voorstellen. Ook werden raamposters verspreid met daarop de tekst 'Stop doorgaand vrachtverkeer'. De gemeente gaat opnieuw in overleg met de dorpsraad.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!