Hans Smolders blij dat PVV Tilburg overslaat: 'Wilders stuurde me een appje'

7 april 2017 om 15:52 • Aangepast 21 november 2020 om 02:13
nl
Hans Smolders, de fractievoorzitter van de LST in de Tilburgse raad vindt het van respect getuigen dat de PVV niet met de gemeenteraadsverkiezingen in Tilburg meedoet. Volgens de LST-voorman vissen de twee partijen in dezelfde vijver.
Profielfoto van Agnes van der Straaten
Geschreven door

Op de dag dat  het nieuws bekend werd kreeg Smolders een appje van Geert Wilders met daarin de woorden: "Je bent niet alleen de held in Tilburg, maar ook mijn held." Smolders is blij met het feit dat de PVV van Wilders er rekening mee houdt dat er al een vergelijkbare partij is in Tilburg.

De PVV doet in zes andere Brabantse gemeenten wel mee aan de raadsverkiezingen, zo maakte de partij deze week bekend. Het gaat om Rucphen, Etten-Leur, Helmond, Den Bosch, Steenbergen en Roosendaal.

Lokale partijen
Nu heeft de LST vijf zetels in de Tilburgse raad. Maar dat kunnen er volgens Smolders zomaar maximaal tien worden. Als de PVV mee zou doen in Tilburg, was dat niet zo gemakkelijk meer geweest. Eerder al zei bestuurskundige van Ostaijen bij Omroep Brabant dat vooral de lokale partijen last gaan krijgen van de PVV.
[Facebook:https://www.facebook.com/PVVNoordBrabant/posts/1704549926227913]

KRAAK.
Hans Smolders is zondag één van de gasten in KRAAK., de zondagse talkshow van Omroep Brabant. Andere gasten zijn: Wim Daniëls die een boek over de baarmoeder heeft geschreven en Advocaat Burhan Kaya van Lieke S. uit Eindhoven. Zij wordt ervan verdacht dat ze zich in Syrië wilde aansluiten bij IS.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.