Video

Geld over? Steeds meer 'miljoenenhuizen' in Brabant

7 april 2017 om 19:44
nl
Wie op zoek is naar een dure exclusieve woning heeft steeds meer keuze in Brabant. Vooral in en rond Eindhoven staan veel 'miljoenenhuizen'. Zo'n 1750 woningen in totaal, die allemaal meer dan één miljoen euro waard zijn. Dat is een stijging van een kwart ten opzichte van vorig jaar.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

De woningmarkt in Eindhoven en omgeving is al een tijdje booming. Dat is ook te merken aan de toename van dure huizen. Zo moet er voor een appartement in de voormalige Philips Lichttoren 1,6 miljoen euro worden neergeteld.

De rest van Brabant doet het minder goed. In Noord-Oost Brabant staan 1450 miljoenenhuizen, in West-Brabant 1150 en in Midden Brabant de minste met 750 dure huizen.

Wellness
Een van de miljoenenhuizen die te koop staat is een villa aan de Ministerlaan in Eindhoven. Het luxe huis onderscheidt zich door een enorme oppervlakte en een wellnessgedeelte. Er is een zwembad met waterval, een bubbelbad en een sauna. De bewoners hebben het sinds december te koop staan. De verwachting van makelaar Mathijs Metselaars is dat het dit jaar nog wordt verkocht.

De enorme economische groei van Eindhoven met veel bedrijven en werkgelegenheid is voor een deel de verklaring voor het grote woningaanbod in het dure segment, zegt Mathijs Metselaars. Ook durven mensen hun huis, nu het beter gaat met de woningmarkt, weer te koop te zetten.

Ondernemers
Niet iedereen kan een huis van meer dan één miljoen betalen. Volgens de makelaar zijn de kopers meestal ondernemers die veel geld verdienen of mensen die door een erfenis vermogend zijn. Voor de meeste expats die naar Eindhoven komen is een miljoenenhuis te hoog gegrepen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.