Graffiti overleden NAC-spelers onthuld aan familie

7 april 2017 om 18:37 • Aangepast 21 november 2020 om 02:13
nl
In het Rat Verlegh Stadion in Breda was vrijdagmiddag de officiële onthulling van een 22-meter lange 'In memoriam graffiti'. Op de muurschildering staan drie levensgrote portretten van de overleden NAC-spelers Andro Knel, Dominique Diroux en Ferry van Vliet. De familie verrichte de officiële onthulling.
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater
Wachten op privacy instellingen...

De graffiti, een initiatief van de stichting Samen voor NAC, is gemaakt door Robin Nas. De muurschilderingen zijn te bewonderen onder de B-side, de tribune waar veel luidruchtige fans bivakkeren. De muurschildering is al enige tijd af, maar officieel nog niet onthuld en de familie van de overleden spelers had het kunstwerk nog niet persoonlijk gezien.

NAC-directeur Juntin Goetzee was bij de onthulling aanwezig. Hij was onder de indruk. "Als je bij de onthulling rondkeek, zag je een grote mate van emotie. En dan zijn wij nog relatieve buitenstaanders, kun je nagaan wat het met de familie doet. Het past wel bij NAC. We zijn trots op onze iconen, die eren we."

Wachten op privacy instellingen...


Andro Knel
Andro Knel overleed op 7 juni 1989. Hij was één van de slachtoffers van de SLM-ramp waarbij alle negen de bemanningsleden en 167 van de 178 passagiers de dood vonden.

De B-side bij het oude NAC-stadion aan de Beaxtrixstraat veranderde in een grote bloemenzee om de speler van het kleurrijk elftal te eren. Nog jaarlijks spelen de supporters van NAC en Sparta, waar hij ook speelde, om de Andro Knel-bokaal.

Wachten op privacy instellingen...


Dominique Diroux
In 1998 was de verslagenheid in Breda groot bij het overlijden van Dominique Diroux. Op 28 september overleed de talentvolle aanvaller aan een hartstilstand. Diroux speelde met het tweede elftal van de Bredase club tegen AZ en zakte na twintig minuten spelen in elkaar.

Ferry van Vliet
Ook het overlijden van de 20-jarige Ferry van Vliet en zijn vriendin Fiona van Rosendaal op 25 mei 2001 zorgde voor een schokgolf onder de aanhang van NAC. Het stel kwam om bij een auto-ongeluk.

Het eerbetoon dat op 31 mei werd gegeven bij De Graafschap-NAC maakte veel indruk in de voetbalwereld. Er is tussen deze twee clubs een soort van vriendschapsband uit ontstaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.