Video

Voor kunst gaat de slagboom wel open bij het Kasteel van Breda

7 april 2017 om 18:21
nl
De slagboom gaat open en we rijden het terrein op van het Kasteel van Breda. Bijzonder, want de Koninklijke Militaire Academie is militair terrein en daar is niet altijd iedereen welkom. Maar vrijdagmag het wel. Ellis Pijnenborg gaat me laten zien wat er hier zaterdag en zondag allemaal staat te gebeuren tijdens het Zuidwaterliniefestival. Ja ... zelf moet ze ook lachen om die lange naam.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

De Zuidwaterlinie is een lange rij van forten en versterkingen die allemaal doen denken aan het roerige Brabantse verleden. De lijn begint in Bergen op Zoom, helemaal in het westen en loopt dan de hele provincie door tot Ravenstein en Grave. De verdedigingswerken vormen vaak mooie stukjes in het landschap.

Veldtocht der Verbeelding
'De Veldtocht van de Verbeelding' is de slogan van het Zuiderwaterliniefestival, dat dit jaar voor het eerst wordt gehouden. Vier gemeenten doen er aan mee en ook de provincie is erbij betrokken. De bedoeling is om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken en dan ook met meer gemeenten en meer lokaties. Dit jaar staan er allerlei voorstellingen op het programma in Bergen op Zoom, Breda, Ravenstein en Megen.

Op het Bredase kasteel worden de gasten na een kort wandelingetje over het terrein uiteindelijk ontvangen in de statige Nassauzaal. Vrijdag stond de Tilburgse rapper Jelle Verse er te repeteren. Maar ze hebben in Breda niet alleen voor de deftige kant van de stad gekozen; aan de andere kant van het spoor aan de Speelhuislaan staat een dansvoorstelling geprogrammeerd in een oude loods. Ellis: "Het festival combineert oud én nieuw".

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.