Video

Nederlaag en blessures bij NAC irriteren Stijn Vreven: 'Ben er doodziek van'

8 april 2017 om 00:36 • Aangepast 21 november 2020 om 02:12
nl
NAC heeft vrijdagavond op meerdere fronten verloren. SC Cambuur bleek in het Rat Verlegh Stadion met 2-0 te sterk voor de ploeg van trainer Stijn Vreven. De oefenmeester kreeg daarnaast slecht nieuws over de verdedigers Chiro N'Toko en Bart Meijers.
Profielfoto van Fabian EijkhoutProfielfoto van Ronald Sträter
Geschreven door
Fabian Eijkhout & Ronald Sträter

"Ik ben er doodziek van", zei Vreven na afloop van de wedstrijd. Hij had het op dat moment niet over de verliespartij, maar over het geblesseerd uitvallen van Meijers. De achterhoedespeler is een paar weken uitgeschakeld. N'Toko keert voorlopig ook nog niet terug in de defensie van NAC. Vanwege een scheurtje in zijn kuit is hij vijf tot zes weken uitgeschakeld.

Wachten op privacy instellingen...


Ook Fabian Sporkslede en Robbie Haemhouts ontbreken volgende week vrijdag tegen Helmond Sport. Vanwege een gele kaart, voor allebei de vijfde van het seizoen, zijn ze geschorst voor dit volgende duel.

'Heel teleurstellend'
"Dit was een hele teleurstellende wedstrijd", zei Sporkslede na afloop van de wedstrijd tegen Cambuur. "Als je in zo'n flow zit, komt dit hard aan. Dit is een wake up-call. Je kunt wedstrijden verliezen, maar we waren vandaag te matig."

Daarmee komt een eind aan vier overwinningen op rij. "Ik denk niet dat we op een roze wolk zaten. Maar de laatste twee wedstrijden, tegen VVV en Jong Ajax, waren we niet de favoriet. Nu wel. Daar moet je ook mee om zien te gaan. Daar moeten we volwassener in worden, want straks in de play-offs kunnen we ook favoriet zijn."

'Als team niet goed genoeg''
Sporkslede baalt van de schorsing, waardoor hij weer even uit het team verdwijnt. Eerder dit seizoen stond hij langere tijd aan de kant, maakte hij geen deel uit van de basiself. "Ik heb me teruggevochten in het team. Sinds ik terug ben, hebben we vijf keer gewonnen. Dat wil je vasthouden. Maar vandaag waren we als team niet goed genoeg. Ik ook niet, zo eerlijk moet ik zijn."

De komende weken moet het beter. "In de play-offs kun je niet een keeper hebben die alleen een voldoende haalt. Dat is niet genoeg tegen ploegen die hier komen met de absolute wil om te winnen."

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.