Vondst illegale sigarettenfabriek Liessel leidt politie naar België

8 april 2017 om 02:59
nl
Het onderzoek na de vondst van een illegale sigarettenfabriek in Liessel heeft deze week bij Antwerpen vergelijkbare activiteiten aan het licht gebracht. De fabriek in Liessel werd vorige week woensdag ontdekt.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

In een loods lag 6500 kilo tabak en materiaal voor het maken van sigaretten zoals papier en filters.

Dertig ton tabak
In het onderzoek dat hierna werd ingesteld, stuitte de Belgische douane op een illegale sigarettenfabriek in Zandvliet, een dorp bij Antwerpen. Er werd ruim dertig ton tabak gevonden wat de Belgische schatkist bijna 3,4 miljoen euro had gekost als de rookwaar op de markt was gekomen. 

In Zandvliet werd ook een werkende versnijdingsmachine voor ruwe tabak in beslag genomen. De inval was het resultaat van een gezamenlijke actie van de Fiscale Inlichtingen- en Opsporings Dienst (de FIOD in ons land) en douane- en politiemedewerkers uit de twee landen. Ze zijn op zoek naar bewijzen voor illegale sigarettenproductie- en handel in de Europese Unie.

Verband
Eind februari werd in Spoordonk ook al een illegale sigarettenfabriek opgerold. De FIOD onderzoekt of er een verband is tussen deze criminele activiteiten en die in Liessel. In België werden de afgelopen drie jaar vijf van zulke fabrieken opgerold.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.