Video

Zonnige zondag in heel Brabant: genieten van 22 graden

9 april 2017 om 17:49 • Aangepast 21 november 2020 om 02:11
nl
Overal in Brabant zag je ze: de hempjes, de korte broekjes, de rokjes. Mensen die ijs aan het eten waren, die aan het fietsen, wandelen of aan het zonnebaden waren. Het is lang (best) warm gebleven deze zondag. Voor het 'heetste' plekje qua temperatuur moest je in Woensdrecht zijn. Daar wees de thermometer halverwege de middag 22,2 graden aan.
Profielfoto van Mariëlle Wijffelaars
Geschreven door
Mariëlle Wijffelaars

Maar ook elders in de provincie was het goed toeven: overal is het twintig graden geworden. De temperatuur zou pas langzaam zakken. De 22,2 was overigens geen Brabants dagrecord. In 1969 werd op 9 april in Eindhoven 24,8 gemeten.

Na maandag voorbij
Net als toen heerlijk weer dus voor een terrasje of barbecue. De zondag begon nog fris, met een temperatuur rond het vriespunt, maar in de loop van de ochtend verdween de kou snel. 

Wachten op privacy instellingen...


LEES OOK: Oppassen tijdens zonnige zondag: 'Verbranding ligt op de loer'

Een week met regen
Vanaf maandag is het klaar met het mooie weer. De temperatuur valt ongeveer zeven graden lager uit, het wordt maximaal dertien graden, en er staat een redelijk krachtige noordwestenwind. Het is bewolkt en er is de hele dag kans op een regenbui.

Wachten op privacy instellingen...


Ook de dagen erna is het wisselvallig en kan het vooral woensdag en donderdag flink regenen. En met Pasen? Dan is het fris en kan er af en toe een bui vallen. Het is niet zo onstuimig als vorig jaar, toen trok er tweede paasdag een flinke storm over het land.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!