Rally: Brabanders boeken wisselende resultaten

9 april 2017 om 17:13
nl
Een rallyweekend vol pech, maar ook met een mooie verrassing voor Brabantse rallyrijders in binnen- en buitenland. Pech was er in Nederland voor Erik van Loon uit Riethoven en Kevin Abbring (Son) in België. Piet-Hein van der Heijden uit Hapert won zijn evenement in Nederland.
Profielfoto van Dré Galiart
Geschreven door
Dré Galiart

Voordat Erik van Loon (Subaru Impreza WRC) begint aan zijn campagne in het Cross Country kampioenschap wilde hij wedstrijdritme opdoen in eigen land. De Centraal Nederland Rally bood de ideale kans daartoe.

Van Loon startte voorzichtig, maar vocht zich in de tweede boucle terug tot op 1,6 seconde van de latere winnaar Jasper van den Heuvel (Mitsubishi). “Halverwege de vijfde proef riep Erik dat de stuurbekrachtiging het niet goed deed. Als de bochten krapper werden, werkte de stuurbekrachtiging steeds slechter”, aldus navigator Harmen Scholtalbers.

Het duo probeert op weg naar de volgende proef het euvel op te lossen, maar slaagt er niet in. Om veiligheidsredenen gaven ze op. Een grote kans op de zege verdwijnt en lokale held Jasper van den Heuvel pakt de winst.

Van der Heijden wint Shortrally
De Shortrally, een kortere en budgetvriendelijkere versie van de Centraal Nederland Rally, is wel prooi voor een Brabander. Piet-Hein van der Heijden wint met overmacht aan het stuur van een Ford Fiësta R5.

Een project wat aanvankelijk ingezet werd als eenmalig, maar wat inmiddels wel naar meer smaakt. “Leuk om een keertje mee te maken. Ik kwam hier eigenlijk niet naartoe met het klassement in mijn achterhoofd. Ik vind het leuk om een keer te testen met zo’n auto”, reageerde Van der Heijden op zijn winst. Of dat betekent dat het team op herhaling gaat met de auto: “Dat wordt overleggen met de sponsoren.”

Abbring opnieuw met pech
Voor Kevin Abbring was het rallyweekend extreem kort. Na een uitvalbeurt in Spa voegde het team een wedstrijd toe aan de planning. Die was van korte duur, want nog voor de eerste proef parkeerde Abbring de Peugeot met technische problemen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.