‘Granaatscherf sloeg door rolluik naar binnen', buurt geschokt door ontplofte granaat Breda - Omroep Brabant

‘Granaatscherf sloeg door rolluik naar binnen', buurt geschokt door ontplofte granaat Breda

10 april 2017 om 19:50 • Aangepast 21 november 2020 om 02:09
nl
De bewoners van de Elzenbroek in Breda zijn zich rotgeschrokken van de ontploffing die zondagnacht plaatsvond bij een huis in die straat. Een jongen die vlakbij het getroffen huis woont, reageert emotioneel: “Een granaatscherf is door het rolluik en door het raam bij ons naar binnen geslagen.”
Profielfoto van Redactie
Geschreven door
Redactie

Het is bijna half vier als in de op het oog doodnormale straat in de Haagse Beemden een granaat ontploft, vlak voor een rijtjeshuis. De doffe knal wekt niet alleen het getroffen gezin, maar ook buurtbewoners. Toch zorgt de klap niet direct voor veel paniek. “Ik zat meteen rechtop”, vertelt een bewoner.

“Mijn dochter kroop bij ons in bed. Ze dacht even dat het nieuwjaar was. Ze vergeleek het met vuurwerk. Zelf zag of hoorde ik daarna niets. Dus we zijn weer gaan slapen”, vervolgt de man.

Wachten op privacy instellingen...

 
Emotioneel
Een buurjongen is erg emotioneel als hij de schade aan zijn woning ziet. “Ik hoorde een knal en ineens stond er een politieagent bij ons binnen. Overal zitten er gaten in de ramen en glasscherven. Een granaatscherf is door het rolluik en door het raam bij ons naar binnen geslagen.” 

In de wijk wonen veel gezinnen met jonge kinderen. Een moeder staat maandagochtend bij de afzetting. “Mijn kinderen waren in paniek", verklaart ze over de knotsgekke nacht en vroege ochtend. “Er gebeurt hier in de buurt wel vaker iets, maar nooit zo dichtbij.”

Boem
Twee jongens komen, voor zij naar school moeten, ook nog even een kijkje nemen bij het getroffen huis. “We hoorden een harde klap vannacht. Boem!” De jongens zeggen het gezin een beetje te kennen. “Het lijkt een normaal gezin. Die man is vrachtwagenchauffeur.”

Het gezin zou er pas een jaar wonen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.