Wilders laat LPF Eindhoven links liggen: 'Niks gehoord van PVV'

10 april 2017 om 12:10
nl
De Lijst Pim Fortuyn Eindhoven doet onder deze naam mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Eindhoven, volgend jaar. De partij sluit zich dus niet aan bij de PVV. Dit heeft de partij maandagochtend bekendgemaakt. Het feit dat de PVV in Eindhoven niet aan de gemeenteraadsverkiezingen meedoet, heeft in dit besluit de doorslag gegeven.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De PVV heeft volgens voorzitter Charles Stroek van de vereniging LPF Eindhoven geen toenadering gezocht tot de LPF. Wel heeft de LPF Eindhoven de selectiecommissie van de PVV benaderd, zo laat hij maandag weten. "Op deze brief hebben we echter niks gehoord", zegt hij.

Toen de PVV aankondigde in meer gemeenten mee te willen doen, werd de LPF Eindhoven volgens Stroek ‘wel wat ongerust’.  "Dit was echter voor niks", zegt hij nu. De voorzitter hoopt nu op steun van ‘teleurgestelde PVV-kiezers’ in Eindhoven voor de LPF. Dankzij de steun van deze kiezers hoopt de LPF Eindhoven de komende verkiezingen te groeien. Nu zit alleen Rudy Reker in de Eindhovense raad.

Unaniem besluit
Het is voor de LPF Eindhoven overigens niet mogelijk om als geheel over te stappen naar de PVV. Omdat de PVV geen partij, maar een beweging is. Individuele leden van de LPF Eindhoven kunnen volgens Stroek echter wel overstappen naar de beweging van Wilders.

Volgens Stroek is unaniem besloten dit niet te doen. Wanneer de PVV in de toekomst wel zou besluiten in Eindhoven mee te doen aan de gemeenteraadsverkeizingen dan zal de vraag volgens hem opnieuw gesteld worden. "Voor nu hebben we na drie raadsperioden echter voldoende bestaansrecht om onder de huidige naam door te gaan."

'Toon LPF anders'
Het belangrijkste verschil tussen de PVV en de LPF Eindhoven is volgens Stroek dat de LPF zich op veel meer onderwerpen richt dan de PVV. "Ook is onze toon in het debat anders dan die van de PVV", zegt Stroek.

De LPF Eindhoven is nog de enige LPF in Nederland. Vorige week maakte de PVV bekend in zes gemeenten in Brabant mee te willen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Het gaat dan om Rucphen, Den Bosch, Steenbergen, Helmond, Roosendaal en Etten-Leur.

LEES OOK: Hans Smolders blij dat PVV Tilburg overslaat: 'Wilders stuurde me een appje'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.