Man verdacht van poging doodslag op zijn baby: 'Ik wilde haar juist redden'

10 april 2017 om 13:42
nl
Een 39-jarige Bosschenaar die verdacht wordt van poging doodslag op zijn drie maanden oude dochtertje zegt dat hij de baby juist wilde redden. De man zou het kind hard geschud hebben. Hij zegt dat hij in paniek raakte toen de baby buiten bewustzijn raakte. De officier van justitie eist één jaar voorwaardelijke gevangenisstraf met een proeftijd van twee jaar.
Profielfoto van René van Hoof
Geschreven door
René van Hoof

De verdachte praat rustig en beheerst in de rechtszaal. Hij benadrukt dat hij zijn baby wilde redden en niet mishandelen. Zijn vrouw zit demonstratief met een andere baby in de rechtszaal. De man weet niet hoe hard hij de baby geschud heeft. Ook sloeg hij haar in het gezicht: "Ik probeerde alles om haar bij bewustzijn te krijgen."

Geweld
De officier van justitie spreekt van een schrijnende zaak. Zij zegt dat er vaker letsel is geconstateerd bij de baby en volgens haar hadden de ouders daar steeds geen verklaring voor. Zo had de baby vaak blauwe plekken en breukjes in de arm. Dit letsel zou veroorzaakt zijn door gewelddadig handelen, zegt de officier.

De verdachte is steeds alleen met de baby geweest als er letsel is, verklaart de officier.

Geen bemoeienis jeugdzorg
Na het incident is de baby negen maanden uit huis geplaatst. Dat was voor de verdachte 'het ergste wat hem is overkomen in zijn leven'. Nu, bijna drie jaar later, gaat het goed met het kind en heeft jeugdzorg geen bemoeienis meer met het gezin.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.