'Het gaat al zo slecht met de weidevogels', schok door nieuwe diefstal van kievitseieren

10 april 2017 om 14:36
nl
De diefstal van kievitseieren blijkt niet alleen in het oosten van Brabant voor te komen. Ook op de Boerenbaan in Alphen zijn onlangs kievitseieren gestolen. "Wij zijn er helemaal kapot van", zegt Maaike Riemslag van de de Weidevogelgroep Alphen Chaam Gilze.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

“Afgelopen woensdag hebben we met vrijwilligers een veld aan de Boerenbaan afgespeurd naar nesten om deze te beschermen tegen landbouwwerktuigen die eraan komen. We hebben veertien nesten gevonden. Daar hebben we stokken bij gezet, zodat de boer ze ziet”, zegt Maaike Riemslag van de Weidevogelgroep Alphen Chaam Gilze.

Nu blijkt dat niet alleen de boer de stokken en de eieren heeft gezien. “Vrijdagnacht zijn alle eieren weggehaald. Niet door een vos, want er zijn geen sporen van een vos of van kapotte eieren.”

'Het gaat al zo slecht'
Riemslag: “Ik hoop dat mensen zich melden die donderdag of vrijdag anderen in het veld hebben gezien. Wij, boeren en vrijwilligers, zijn helemaal kapot van het stelen van de eieren. Het gaat al zo slecht met de weidevogels en vooral met onze typisch Brabantse weidevogel, de kievit.”

Jochem Sloothaak van het Brabants Landschap luidde dit weekend de noodklok. Hij noemt het stelen van de kievitseieren een ramp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.