Vrachtwagenchauffeur steekt collega met mes in het hart: zes jaar celstraf

10 april 2017 om 17:05
nl
De rechtbank in Breda heeft maandag een Litouwse vrachtwagenchauffeur veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf voor het doodsteken van zijn 54-jarige collega in de cabine van hun truck. Het misdrijf gebeurde op 3 september vorig jaar op een parkeerplaats achter de woonboulevard in Breda.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Het slachtoffer, de 53-jarige Vytautas P., had voor de fatale steekpartij samen met zijn college en twee andere chauffeurs wat gegeten en alcohol gedronken. Toen het donker werd ging P. samen met de verdachte terug naar hun truck om te gaan slapen.

'Zelfverdediging'
De verdachte zou het slachtoffer vervolgens uit zelfverdediging in zijn hart hebben gestoken met een mes dat in de cabine lag. Dat deed hij nadat P. de verdachte tegen zijn hoofd en benen begon te stompen en te slaan.

De gewonde chauffeur klom na de fatale steekpartij uit de vrachtwagen en zocht hulp bij de twee andere chauffeurs in een vrachtwagen achter hem. Hij liet een flink bloedspoor na.

ZIE OOK: Litouwer overleden na steekpartij in Breda, landgenoot opgepakt

Nadat Vytautas op het raam van de vrachtwagen had geklopt, zakte het slachtoffer in elkaar. Het slachtoffer overleed enkele uren later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Doodslag
Volgens de rechtbank is er sprake van doodslag. De verdediging van de verdachte staat volgens de rechter niet in verhouding met de aanval van de het latere slachtoffer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.