Video

Prinsessen Amalia, Alexia en Ariane knijpen er op Koningsdag stiekem tussenuit

10 april 2017 om 18:37
nl
Op Koningsdag ontsnappen de drie prinsessen Amalia, Alexia en Ariane aan het Koninklijke gezelschap, dat op dat moment Tilburg bezoekt. Ze gaan dan op eigen houtje de stad ontdekken. Dat is het verhaal van ‘De wortels van Oranje’, dat alle basisschoolleerlingen in Tilburg maandag ontvingen.
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

Het eerste van de bijna 10.000 exemplaren werd maandagmorgen uitgereikt op basisschool De Vuurvogel in Tilburg. De uitreiking vond plaats door twee lookalikes van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima, die per limousine bij de school aankwamen. Aanleiding om het album uit te brengen is het bezoek van de Koninklijke familie aan Tilburg tijdens Koningsdag op 27 april. 

Delftsblauwe toiletpot
Hoofdfiguren in het stickerboek zijn de drie prinsessen Amalia, Alexia en Ariane. Zij trekken door Tilburg en leren zo de stad kennen waar hun voorvader Koning Willem II zo dol op was.

Ze komen langs het Paleis-Raadhuis en langs de sterfplek van Koning Willem II. Ze verkopen tweedehands spulletjes in het Wilhelminapark en zien de Delftsblauwe toiletpot voor koningin Wilhelmina. Zo ontdekken ze hun Tilburgse ‘roots’, de wortels van Oranje. De kinderen van Tilburg ontdekken ze mee, samen met de prinsessen!

Gouden sticker
Alle 10.000 basisschoolleerlingen (groep 5 tot en met 8) van de gemeente Tilburg ontvangen dit doe- en kijkboek en kunnen de twintig gratis stickers verzamelen via verschillende uitgiftepunten in de stad. Onder de stickers bevinden zich drie gouden en elf zilveren exemplaren waarmee mooie prijzen zijn te winnen voor de schoolklas van de vinder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.