Lege schappen dreigen in de Jumbo, medewerkers distributiecentra gaan staken voor meer loon - Omroep Brabant

Lege schappen dreigen in de Jumbo, medewerkers distributiecentra gaan staken voor meer loon

10 april 2017 om 21:16
nl
Medewerkers van de Jumbo-distributiecentra in Veghel, Breda, Beilen, Elst, Raalte en Woerden gaan vanaf dinsdag staken voor een betere cao. Vakbonden FNV en CNV hebben voor die ochtend in Veghel ook een protestmars naar het Jumbo-hoofdkantoor georganiseerd.
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door

Volgens de bonden is het de bedoeling dat er bij de distributiecentra geen enkele vrachtwagen meer wordt gelost of geladen, waardoor de schappen in de Jumbo-supermarkten ook niet kunnen worden aangevuld.

Meer loon
De ongeveer drieduizend logistieke medewerkers van Jumbo in Veghel krijgen vanaf deze maand 1,5 procent meer loon. Maar de bonden zijn niet tevreden. Zij willen een ruimere loonsverhoging van 2,5 procent voor de logistieke mensen van het supermarktconcern in Veghel. Daarbij willen bonden FNV en CNV dat de supermarktketen meer tijdelijke krachten een vaste baan geeft om de werkdruk te verminderen.

"We gaan persoonlijk langs en nogmaals vertellen welke afspraken we in onze cao willen hebben", zegt Grzegorz Graduszewski voorzitter van de FNV kadergroep Raalte en allround medewerker in het distributiecentrum Raalte. "De winkels worden dus niet meer bevoorraad en dit zal snel merkbaar zijn. Wat ons betreft heeft Jumbo het aan zichzelf te wijten. Onze eisen zijn helder: verlaging van de werkdruk door meer echte banen en 2,5 procent loonsverhoging."

Laaiend
Debbie van Leiden van FNV Handel: "De medewerkers van de distributiecentra zijn echt laaiend. Ze accepteren de mitsen en maren van Jumbo niet. Ze willen nú een cao met afspraken om de werkdruk structureel te verlagen door meer echte, vaste banen voor tijdelijke krachten. En ze willen ook in hun eigen portemonnee voelen dat het buitengewoon goed gaat met Jumbo. De 1,5 procent loonsverhoging die Jumbo-topman Frits van Eerd eenzijdig doorvoert zien ze als een extraatje bovenop de looneis van 2,5%."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.