'Ik zag niets door het bloed', beveiliger Albert Heijn XL mishandeld door winkeldief

7 maart 2019 om 12:20
nl
Een beveiliger van de Albert Heijn in Tilburg is eind vorig jaar behoorlijk toegetakeld door een winkeldief. Hij werd hard geslagen en liep een flinke hoofdwond op. Er is nog niemand aangehouden. In Bureau Brabant zitten maandagavond bewakingsbeelden van de dader en zijn mogelijke handlangers.
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

De winkeldiefstal op 3 december in de Albert Heijn aan de Jan Heijnsstraat in Tilburg een fles drank in zijn zak en wilde die meenemen zonder te betalen. De beveiligers van de supermarkt hadden dat door en grepen in. “Het leek een normale aanhouding die rustig verliep. Het leek erop alsof hij wilde meewerken”, vertelt de beveiliger in Bureau Brabant.


Maar later bleek dat toch niet het geval. Een van de beveiligers werd zo hard door de dief geslagen dat hij tegen de muur viel en een hoofdwond opliep. “Ik zag niets meer door het bloed dat in mijn ogen liep”, beschrijft het slachtoffer.
Bedreigd met pen

Daarna bedreigde de winkelde de beveiliger. “Hij pakte een pen van het bureau en hield die bij mijn gezicht. Hij wilde hiermee duidelijk maken dat hij mij in mijn gezicht zou steken, als ik hem niet zou loslaten."


De beveiliger moest de man wel laten gaan. “Het werd te riskant, hij ging te ver. Hij deed er alles aan om weg te komen: bijten, krabben, slaan”, vertelt hij.

Signalement

De verdachte is een lichtgetinte man, 25 jaar oud en rond de 1,80 meter lang. Hij heeft zwart opgeschoren haar en droeg een donkergroene winterjas met capuchon. Er waren ook twee andere jongens bij diefstal aanwezig.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.