Bijzonder transport: reuzenpanda's Xing Ya en Wu Wen vervoerd door Jan de Rijk Logistics

10 april 2017 om 21:16
nl
"Dit vinden we natuurlijk hartstikke leuk!" Jan de Rijk Logistics uit Roosendaal vervoert woensdagavond een wel heel bijzondere lading. Het bedrijft haalt in een vrachtwagen de twee reuzenpanda's Xing Ya en Wu Wen op op Schiphol. De dieren worden naar Ouwenhands Dierenpark gebracht.
Profielfoto van Marjanka Oerlemans
Geschreven door
Marjanka Oerlemans

"Wij doen veel zaken met KLM. We kennen het vliegveld goed en al onze trainingen voor chauffeurs zijn gericht op hoogwaardig vervoer." De panda's zijn dan ook niet het eerste bijzondere transport dat de Brabantse vervoerder mag verzorgen.  Directeur Sebastiaan Scholte: "We hebben vorige zomer ook de botten van de Tyrannosaurus Rex van Schiphol naar museum Naturalis in Leiden gebracht."

Happening
En nu dus de twee panda's. Volgens Scholte waren grote aanpassingen aan de binnenkant van de vrachtwagen niet nodig. Maar speciaal voor het ritje van Schiphol naar de dierentuin in Rhenen werd maandag wel de buitenkant van de vrachtwagen bestickerd. Uiteraard zijn het twee indrukwekkende pandaberen die op de buitenkant van de truck prijken.

Die truck gaat woensdagavond opvallen op de wegen. Ongemerkt gaat het transport sowieso niet voorbij, want de panda's worden geëscorteerd. Tim Roos van het transportbedrijf: "Het eerste stukje worden we begeleid door de marechaussee, daarna neemt Korps Landelijke Politiediensten het over."

Al met al wordt de aankomst van Xing Ya en Wu Wen dus een hele happening. "Op Schiphol is er ook nog een ceremonie. Maar wat daar precies gaat gebeuren, weten wij ook nog niet."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.