Tilburg krijgt haar gloednieuwe Spoorpark: 'Alle seinen staan op groen'

10 april 2017 om 23:39
nl
De gemeenteraad in Tilburg heeft ingestemd met de plannen voor een nieuw stadspark. Op het voormalige Van Gend en Loosterrein komt een park van zo’n 10 hectare. In de zomer van 2018 kunnen de Tilburgers gaan genieten van hun gloednieuwe Spoorpark.
Profielfoto van Mariëlle Wijffelaars
Geschreven door
Mariëlle Wijffelaars

De gemeenteraad stemde maandag in met het plan. Alle seinen staan nu op groen voor de aanleg van het park. Niet alleen komt er veel groen, het park krijgt ook een klimtoren, beachvolleybalterrein, beweegtuin, evenemententerrein en een paviljoen. Ook wordt er een stadscamping gerealiseerd en er komt een woontoren.

Miljoenen voor aanleg park
Het plan is mede vormgegeven door de inwoners van Tilburg zelf. In vijftien maanden tijd werd het park door een burgerinitiatief ontwikkeld. De partijen D66, PvdA, CDA, GroenLinks, SP, Lokaal Tilburg en VSP stemden maandag voor het plan. VVD, Lijst Smolders, TVP en OPA waren tegen.

LEES OOK: Tilburg krijgt enorm stadspark met klimtoren en beachvolleybalterrein (midden in de stad!)

De gemeenteraad zegde een budget toe van 5,4 miljoen euro voor de uitvoering van het plan. Ook de kosten van het bouwrijp maken (2,6 miljoen euro) en een jaarlijks onderhoudsbudget van twee ton werden toegezegd. "Alle seinen staan op groen", vertelde voorzitter Johan Dunnewijk van Regiegroep Spoorpark na afloop van de raadsvergadering. "We zijn natuurlijk erg blij."

Zeven huizen worden gesloopt
Vanaf september zullen de werkzaamheden starten. De eerste verandering is de sloop van zeven huizen aan de kop van de Hart van Brabantlaan. Hier komt een ruime entree.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.