Kinderen gaan gemeente Breda adviseren

11 april 2017 om 08:02
nl
De gemeenten Breda, Leiden, Den Haag, Deventer en Groningen stellen een Raad van Kinderen aan. En de wethouders van deze steden gaan actief aan de slag met de aanbevelingen van de kinderen.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

Dinsdagmiddag trappen prinses Laurentien van de Missing Chapter Foundation en staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) de pilot af.

Basisschoolleerlingen
De Raden bestaan veelal uit bovenbouwleerlingen van basisscholen. Prinses Laurentien richtte zes jaar geleden de Missing Chapter Foundation op om kinderen aan bedrijven te koppelen. Inmiddels hebben ruim tachtig bedrijven een Raad van Kinderen.

Deze Raden adviseren bedrijven over allerhande thema's. Deelnemende gemeenten en bedrijven moeten aangeven wat er met de adviezen wordt gedaan. Staatssecretaris Klijnsma stelt sinds dit jaar structureel honderd miljoen euro extra beschikbaar voor het tegengaan van armoede onder kinderen.

Meedenken over geld
Klijnsma heeft met gemeenten afgesproken dat ze kinderen laten meedenken over hoe het geld in hun gemeente het beste kan worden ingezet. "Een Raad van Kinderen kan daar enorm bij helpen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.