'Dit mag niemand anders overkomen', Hanneke Förster over medische fout Elkerliek

11 april 2017 om 20:29
nl
"Mijn belangrijkste doel is dat dit niet ook anderen overkomt." Dat vertelt Hanneke Förster (31) uit Deurne. Ze heeft een letselschadespecialist in de arm genomen na een medische misser van het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond. Haar man Maxim (26) had een herseninfarct, maar de arts-assistente zag dat aan voor hyperventilatie en stuurde hem naar huis. Het ziekenhuis heeft een onderzoek ingesteld.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

Maxim werd opgenomen in het Elkerliek met een half verlamd gezicht en spraakproblemen. Hyperventilatie, concludeerde de arts-assistente, de symptomen zouden zenuwtrekken zijn.

Diezelfde avond kreeg hij thuis een zware epileptische aanval. Omdat het ziekenhuis sprak van hyperventilatie, nam de ambulance hem niet mee. In de dagen erna kreeg hij nog een paar toevallen. Uiteindelijk bracht een spoed-MRI aan het licht dat hij een herseninfarct had.

'Niet uit op ruzie'
Hanneke is erg overweldigd door alle aandacht die er nu over haar heen komt. Ze benadrukt dat ze niet uit is op ruzie met het ziekenhuis, maar dat ze koste wat kost herhaling wil voorkomen.

Hoe gaat het met haar man? "Hij heeft meerdere epilepsieaanvallen per dag, die met medicijnen worden onderdrukt. Zolang dat niet minder wordt, kan hij niet naar huis."

Het ziekenhuis reageert dat het wacht op de uitkomsten van het onderzoek en daar eventueel lering uit te trekken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.